subota, 18. rujna 2010.

DOBRO DOŠLI...

     Dobro došli na moj novi (već po ne znam koji put koji) blog o našem omiljenom žanru - horroru. Velikom fenomenu moderne filmografije. Ruku na srce, ne samo moderne, već i filmove horror tematike iz zlatnog doba filma, npr. Mesar (1969.), Rosemerina beba ili doslovna remek djela velikog Hitchcocka.

     Velika su horror ostvarenja nastala upravo za vrijeme nastanka filmografije i njenoga proširenja u sve veći broj žanrova, od kojih je najzapaženiji, naravno, horror. Istina, da ne ona čar filmova iz osamdesetih neće postići nikad, ma kako daleko segla tehnologija. Naravno, taj poseban način snimanja i zastrašivanja primijećen pri ostvarenjima Wesa Cravena je nezamjenjiv.

      Iz tog vremena (kraj sedamdesetih i cijele osamdesete) sežu neka od najvećih 'kultnih' horror ostvarenja kao npr. Cravenovi spektakli Brda imaju oči, Strava u Ulici brijestova, Posljednja kuća nalijevo te ostali kao naprimjer Egzorcist, Petak 13., Krvavo valentinovo, Maturalna večer itd.

      Ovim ći blogom širiti vaše vidike horror žanrom, ponekad objavljivati recenzije nekih starih (ajde nazovimo ih kultnim) i novijih filmova, a najviše ću se koncentrirati na objavljivanje filmova iz moje kolekcije (priliku dajem svim posjetiteljima bloga da pošalju slike svojih filmova iz kolekcije na moj email). Nadam se na ćete uživati...


Nema komentara:

Objavi komentar